אנשים עם אלרגיות למזון עלולים לפתח חרדה לא רק למזון אליו הם אלרגים - אלא החרדה עשויה להתרחב ולכלול אספקטים רבים של החיים, במיוחד זה עלול לקרות בילדים קטנים החשים את החרדה של הורים שלהם - חרדת היתר.
האחריות והסיכונים הקשורים באלרגיות למזון צריכים להיות בראש סדר עדיפויות של בעלי מקצוע העוסקים בהכנת מזון הגשתו ומכירתו ובמיוחד מנהלי ובעלי מסעדות .
להלן מספר עצות מעשיות למניעה
במזונות השונים שאנו קונים וצורכים יש בד"כ תוספים רבים : צבעי מאכל וחומרי שימור. הרישמה של תוספי מזון אלו היא ארוכה מאד וכוללת עשרות רבות של חומרים שחלקם עשוי לגרום לאלרגיה
הסולפיטים עשויים לעורר תגובות אלרגיות או להחמיר אלרגיות קיימות ובמיוחד אסתמה
לא מדובר ברגישות ספציפית למולקולה מצד המערכת החיסונית והעצבית של העור ומערכת הנשימה
אלרגיה לאגוזים היא אחת האלרגיות הנפוצות ולעתים הקשות שקיימות.
מדובר בעיקר על אגוזי עצים כמו אגוז הלוז, אגוז המלך, אגוז הפקאן הפיסוק , הקשיו , אגוז ברזיל, מקדמיה, צנוברים, ערמונים ועוד…
ביצים משמשות אותנו כמזון הן כמאכל עיקרי (מקוששות חביתות וכדומה) והן בתהליך האפייה וההכנה של מזונות כמו דברי מאפה, ממתקים, תבשילים, נקניקיות , סלטים ועוד...ולכן ביצים עשויות להמצא גרום אלרגני חבוי במוצ