אבחון אסטמה אלרגית לחיים טובים יותר
המונח אסטמה מייצג שלל של בעיות נשימה, שהביטוי שלהם מתאפיין בהתקפי קוצר נשימה קצרים, המכונים התקף אסטמה, המתבטא בנשימה רעשנית, צפצופים או שיעול טורדני וכרוני.
בעיות נשימה אלו נגרמות מהתכווצויות והצרה של כלי הנשימה, הפרשת ריר והיווצרות של בצקות, אשר יוצרות את התסמינים שלעיל. הגורמים למחלת האסטמה הם גנטיים וכאלו הנגרמים מחשיפה למרכיבים אלרגנים, כך או כך, אסטמה תמיד תהיה מושפעת מגורמים סביבתיים כגון עשן, זיהום סביבתי, חרקים, אבק וכדומה.
המונח אסטמה אלרגית מייצג את שלל בעיות הנשימה, שמושפעות מגורמים אלרגנים אלו. על מנת לטפל במחלה זו, יש לעשות ככל האפשר על מנת לאבחן מהו הגורם האלרגי. מהי החשיבות של אבחון זה למצבו הבריאותי ואורח חייו של האדם החולה, וכיצד ניתן להפחית ככל האפשר את המגע עם הגורמים האלרגנים הסביבתיים?
אבחון מתאים לאורח חיים בריא
אסטמה אלרגית הנגרמת מרגישות של הגוף למרכיבים מסוימים, מפתחת אצל החולה חוסר נוחות, קושי, כאב וחרדה. התגובה האלרגית מתבטאת בגוף, עקב יצירת המגע עם הגורם האלרגי, מה שמוביל לכך שהמערכת החיסונית פועלת כנגד מרכיבים שהיא אינה אמורה לפעול נגדם. הגורם העיקרי לבעיה הוא חומר הנקרא היסטמין, שאחראי על תופעות אלרגיה כמו פריחה, אדמומיות, שיעולים, נזלת וקוצר נשימה. רוב התרופות נגד אלרגיה הן תרופות המכילות נוגדני היסטמין ובכך למעשה מקלות על תופעות לוואי אלו. יחד עם זה יש צורך פעמים רבות גם בתרופות המרחיבות את דרכי הנשימה או מטפלות בדלקת.
אך כמובן שמצב זה לא אידיאלי, במיוחד כאשר קיימת סכנה למצבים קיצוניים יותר. אסטמה אלרגית יכולה להיות מטרד לא פשוט עבור החולה ולהשפיע במידה רבה על רמת החיים שלו. לכן, אבחון הגורם האלרגי הוא מרכיב חשוב מאין כמוהו, על מנת ליצור אורח חיים נכון, שיכול למנוע ככל האפשר את התפתחות האסטמה האלרגית מלכתחילה.
איך נמנעים וכיצד מאבחנים?
הדרך לאבחן את הגורמים לאסטמה אלרגית, היא להיוועץ במרפאת מומחים וברופא מומחה. דוגמה טובה לכך היא המרפאה של ד"ר קובי שדה, מומחה לאסטמה, אלרגיה ובעיות נשימה. אבחון גורם אלרגי נעשה בשלבים ודורש מיומנות רבה, ניסיון רב שנים ודרכי טיפול מקוריות וחדשניות. כמו כן, דרוש זמן על מנת להקדיש תשומת לב אישית למטופל ולהדריך אותו בשלבי האבחון, מה שתוכלו לקבל במרפאה של ד"ר שדה.
ברגע שמגלים מהו הגורם האלרגי, מה שנותר לעשות הוא כמובן להימנע ככל האפשר מחשיפה אליו. רוב הגורמים האלרגיים לא נתונים לשליטת האדם, אך ניתן לצמצם את הקרבה אליהם באמצעות שיטות מסוימות. הגורמים שמהם ניתן להימנע לחלוטין הם מרכיבי מזון כמו חלבונים או אגוזים, אך כאשר מדובר באבק, עשן וזיהום סביבתי, אין פיתרון קסם. ניתן להשתדל לנקות בתכיפות גורמים אשר צוברים אבק כמו שטיחים וספות, להשתדל לסגור חלונות במזג אוויר אביך ולהימנע מעשן סיגריות. בנוסף, חשוב לציין כי היגיינת יתר יכולה לגרום לתופעות אלרגניות, כיוון שהיא מונעת את התחזקות המערכת החיסונית.
|