אנחנו מנסים למצוא כל הזמן דרכים לטיפול ומניעה של אלרגיה ממזון
לאחרונה התגלה שצריכה מוגברת של אגוזים במהלך ההיריון עשויה להגדיל את הסיכון של יילודים אטופיים לפתח אלרגיה כלפי האגוזים כך עולה ממחקר חדש. אלא שהנתונים אינם חד משמעיים ואין אנו יכולים להמליץ לנשים הרות להימנע מאגוזים;
החוקרים בחנו למעלה מ-500 יילודים בגילאי 3-15 חודשים בעלי נטייה אלרגית ברורה.
החוקרים מצאו קיום נוגדני אלרגיה כנגד אגוזים ב 28% מהילדים , כאשר בילדים לאימהות שצרכו אגוזים במהלך ההיריון, גדל הסיכון לקיומם של נוגדנים אלו כמעט פי שלוש בהשוואה לילדים לאימהות שנמנעו מאגוזים.
המחקר היה רטרוספקטיבי והתבסס רק על בדיקות דם ואינו יכול להוכיח בוודאות קשר נסיבתי אלא רק על סיכון אפשרי מוגבר ולכן ספק אם יומלץ מעתה לכל הנשים שבהריון להימנע מאכילת מזונות אלרגנים כמו אגוזים בכדי למנוע אלרגיה בתינוקות
J Allergy Clin Immunol. Posted November 1, 2010