לא תמיד ניתן להסתמך על בדיקת IgE לאבחנת אלרגיה למזון בילדים (מתוך Journal of Pediatrics)
08/11/2010
מתוצאות מחקר שפורסם ב-29 באוקטובר 2010 ב- Journal of Pediatrics, עולה כי ברוב הילדים שנמצאו לכאורה אלרגים למזונות שונים בבדיקת IgE ספציפי הרי שמבחן תגר עם אותו מזון חשוד היא בטוחה.
מדובר במחקר שכלל 125 משתתפים בגיל 1-19 שנה, שעברו בירור בשל חשד לאלרגיה למזון בשנים 2007-2008. 96% מהילדים סבלו מדרמטיטיס אטופית. הילדים עברו בדיקת IgE ספציפי ומבחן עורי, וכן מבחן תגר פומי למזון החשוד.
מתוצאות המחקר עולה כי 90% מהמזונות שנאסרו לצריכה לאחר בדיקת IgE חיובית, הוחזרו חזרה לתזונה לאחר שמבחן התגר הפומי הדגים כי צריכת המזון החשוד היא בטוחה.
הימנעות ממזונות בשל חשד לאלרגיה למזון היא קשה ליישום ועלולה לגרום במקרים מסויימים להפרעות בגדילה. לאור התוצאות הם מסכמים כי הסתמכות על בדיקת IgE ספציפי למזון אינה מספיקה לאבחנת אלרגיה למזון, בייחוד בילדים עם דרמטיטיס אטופית.
יש אבל לזכור שלבדיקה דם זו ערך רב באם נעשים גם תבחיני עור ומבחני תגר והן יעילות במעקב אחר ילדים אלרגיים
J Pediatr. 2010